Joulukuusen koristelu

Hei meidän joulukuusi on koristeltu! Laitamme kuusen joulukuun alkupuolella niin ehdimme iloita siitä pidemmän aikaa. Joskus pikkujouluja tai muita jouluisia vieraita varten jo marraskuussa.

Vanha tonttupukki nostettiin tänä vuonna jo valmiiksi oven pieleen, niin säkin risutkin säilyvät ehjänä (ehjempänä) ensivuoteen.

Kuuseen valittiin valolangan lisäksi kultaiset punokset ja tähti. Punoksen väri on shamppanja, hieman vaaleampi kulta, ja välissä on lumipilkkuja keventämässä.

Vuosien saatossa ostetuista palloista on tullut suorastaan väriskaala. Joskus valinta on ollut hillitty, joskus värikarnevaali. Tällä kertaa valittiin lämpimät sävyt, punaista, oranssia, kultaa ja ruskeaa.

Pallojen erilaiset tyylit tuo eläväisyyttä. Lisänä erimuotoisia pikkukoristeita, perinteisiä käpyjä, tähtiä ja sydämiä. Näin lapsiperheenä itse suosin ensisijaisesti muita materiaaleja kuin lasia, ja nämä muovipallot onkin minusta kaunis ja turvallinen vaihtoehto.

Kuusen alla asustelee olkipossu ja pukki. Kuusenjalka on piilotettu tekokuusenjalan päälle tarkoitettuun mattoon, joka olisi kaunis pyöreästi ympärillä. Meillä matto on suoraan tiiviimmin pussimaisempana, johon se joka tapauksessa pian päätyy kun mopo pyyhältää ohi.

Kuusi valmiina jouluun!
Koska laitamme kuusen näin aikaisin, meillä on tietenkin tekokuusi. Etsin mahdollisimman oikean näköistä ja vuosia sitten löysinkin sopivan, jossa on vahvat oksat. Kestävä ratkaisu vuodesta toiseen.

Hieman myöhemmin laitan kuuseen asumaan pieniä yllätyksiä, tonttuja tai hiiriä. Ketähän sinne tänä vuonna muuttaakaan.

One Reply to “Joulukuusen koristelu”

Comments are closed.