Tuikkumökki

Hyvää itsenäisyyspäivää! Pieni jouluinen asetelma juhlii itsenäisyyspäivää puulipun myötä, mökissä on tuikku ja tontuilla hyvä mieli.

Etualalla on lapsen hieno askartelu päiväkodista; puupalaan liimattu, itsemaalattu käpy, vähän kimallettakin laitettu pintaan. Tämä on tehty pari vuotta sitten ja nostetaan aina esiin, sillä nämä on niitä kaikkein ihanimpia pikkukoristeita.

Ihastuin kauan sitten tähän tuikkumökkiin, mutta sen seinät olivat lakkaamattomat vaaleankellertävät. Ostin mökin sillä ajatuksella, että maalaan seinät sopivalla värillä ja olenkin maalannut ne nyt muutaman kerran. Ensin tein siniset seinät ja punaisen oven.
Tänä talvena päätin uudistaa mökkiä ja maalasin seinät tummanpunaisella, oven ja räystäät tummanvihreällä ja laitoin kultaa reunoihin. Lopputulos tuntui kuitenkin liian tummalta.
Säilytin punaisen mutta kevensin vaikutelmaa vaihtamalla vihreän sävyn vaaleampaan. Huomaan, että olen käyttänyt tätä väriyhdistelmää eri yhteyksissä jo viime vuonna, joten pakko olla lopputulokseen tyytyväinen. Näillä väreillä tähän jouluun, saapa nähdä säilyykö ensi vuonna vai tekisikö uneliaan sinisen, tummat seinät ja vaaleansiniset yksityiskohdat… Täytynee hommata toinen mökki tuunattavaksi.

2 Replies to “Tuikkumökki”

  1. Söpöjä tuikkumökkejä! Täälläkin askartelut hajallaan huoneissa….ehkä ne Jouluksi valmistuu!

    1. Kiitos! Kyllä ne jouluksi valmistuu, jos ei tänä vuonna niin seuraavana. Askartelussa itse tekeminenkin on iso ilo 🙂

Comments are closed.