Stockmannin jouluikkuna

Kävimme arki-iltana esikoisen kanssa Helsingin keskustassa kävelyllä katsomassa kaupungin jouluvaloja ja millaista taikuutta Stockmannin jouluikkunaan on tänä vuonna luotu.

Aleksanterinkadun jouluvalot on syttyneet. Stockmannin jouluikkuna sijaitsee rakennuksen kulmassa, juuri ratikan takana. Viime vuonna jouluikkuna jäi näkemättä kun vältimme tarpeetonta kulkemista ja kaikki asiat hoituivat keskustan ulkopuolella. Siksi olikin erityisen kiva käydä katsomassa mitä ikkunaan on keksitty.

Jouluikkunassa satumaailma on herännyt henkiin ja on täynnä pieniä yksityiskohtia.

Hahmoissa on jatkuvaa pientä liikettä, valot muuttuvat. Ikkuna elää koko ajan ja sitä on kiva seurata.

Lohikäärmeen siivet avautuvat ja sulkeutuvat. Mitähän taikoja puodista löytyy.

Taikamaailmat on kauniita, mutta itse toivoisin vielä näkeväni ihanan perinteisen joulumaisemankin, jos ei tässä niin vastaavassa suuressa ikkunassa. Harmi kun oma ikkuna ei ole ihan niin suuri! Matalalla oleva lasitettu parvekekin toimisi hyvin näyttämönä, vink vink teille kellä sellainen on.

2 Replies to “Stockmannin jouluikkuna”

Comments are closed.