Kattokranssi ja paperitähdet

Askartelin kattokranssiin suodatinpaperista tähtiä ja paperilinnun. Johdottomat kuusenkynttilät istuvat kranssiin hyvin ja luovat himmeää tunnelmaa.

Valkoiset tähdet olivat kranssissa jo aiemmin ( Kattokranssi ). Vaihdoin pikkukoristeet pois ja askartelin tilalle ruskeita tähtiä. Linnusta tein punaisen, väriä tuomaan. Suodatinpaperitähdet on helppo ja nopea askarrella.

Suodatinpaperitähdet
  1. Suodatinpaperista leikataan kärjetön kolmio, käytännössä reunat pois.
    Tähteä varten tarvitaan 5-6 kolmiota.
  2. Kolmio taitellaan haitariksi.
  3. Haitari taitetaan puolivälistä. Tässä lyhyt sivu sisätaitoksena, mutta kumpikin käy.
  4. Sivut liimataan yhteen. Asettelun voi suunnitella etukäteen pöydälle, että yhdistävät kulmat menevät samaan suuntaan.
  5. Viimeiseen väliin liimataan ripustuslanka. Tässä tavallista ompelulankaa, sillä koriste on hyvin kevyt.
  6. Tähtiä voisi koristella kiiltokuvilla tai hileellä. Yksinkertaisen kaunista ilmankin.

Isoin tähti on tehty suodatinpaperin kokoisesta kolmiosta, alempia varten pienensin mittaa. Viisi sakaraakin riittää, mutta kuusi sai tähdestä tasapainoisemman.
Lintua varten leikkasin paperista silhuetin, jonka keskelle viilto siipiä varten. Tein siivet kahdesta kolmiohaitarista, jotka on liimattu pitkältä sivulta yhteen. Pujotin haitarin viillosta ja liimasin ylhäältä yhteen, niin siivet avautuivat.

Ostin joulukuuseen johdottomat kynttilät Clas Ohlsonista ja huomasin, että ne sopivat tosi hyvin myös kranssiin. Kiinnitys on riittävän jämäkkä ja kynttilät on helppo sytyttää ja sammuttaa kaukosäätimellä. Valo ei ole kovin vahva, vaan neljällä kynttilällä saa aikaan himmeän tunnelman. Sopiva hyssynmyssyn joulufiilistelyyn.