Joulutalo Kanneltalolla

Muuttopuuhat on tehty ja niin on Joulutalo tonttuineen siirtynyt Helsingin Kanneltalolle, Kannelmäen kirjaston kupeeseen. Siellä he ovat nyt valmiina tuomaan joulumieltä pienille ja isoille ohikulkijoille, viemään mielikuvitusmatkoille tonttujen touhuihin.

Talon tavarat ovat löytäneet paikoilleen ja lahjat avattu edustalle. Jouluiset lakanat on sängyssä, kuusessa valot ja uusi lippunauha. Yläkerrassa äiti katselee tähtitaivasta yläsängyllä, hänellä on lepohetki. Muut tontut ovat kukin touhuissaan. He istuvat, koska tontut eivät seiso kovin vakaasti ja yritän välttää sen, että ensimmäisen pikku heilahduksen jälkeen kaikki pötköttelisivät pitkin mökkiä.

Kanneltalo on kulttuurikeskus Kannelmäen juna-aseman vieressä. Talossa järjestetään monipuolisesti tapahtumia, konsertteja, teatteria, elokuvia ja taidenäyttelyitä, siellä on myös kahvila, työväenopisto ja nuorisotilat. Kanneltalossa on Kannelmäen kirjasto, jossa alueen päiväkodit käyvät retkellä. Onkin ollut todella iso ilo saada Joulutalo kirjastolle, oven viereen johdattamaan kirjojen kanssa jouluun ja satujen maailmaan. Ehkä inspiroimaan askartelijoitakin, mitä uusia ideoita voisi syntyäkään.

Taloa oli todella mukava kasailla ja jutella samalla henkilökunnan ja ohikulkijoiden kanssa. Lapsia tuli koulun jälkeen viettämään aikaa kirjastolle ja joukosta löytyi useampi innokas valmiina auttamaan ja ideoimaan järjestystä. Sovittiin, että tällä kertaa minä saan kuitenkin laittaa tavarat paikoilleen. Talon valmistuttua katseltiin yhdessä mitä kaikkea siellä näkyykään.

Toivottavasti Joulutalo onnistuu vielä ilahduttamaan monta muutakin lasta ja aikuista, toivottamaan iloista joulumieltä!