Joulu saa tulla

Kuusi on koristeltu ja kodissa on joulu, tänä vuonna vihreän ja sinisen sävyin. Enää neljä yötä jouluun. Syksy on mennyt nopeasti ja joulunodotusaikakin vilauksessa. Etelään tuli paljon lunta ja vapaa-aika on mennyt pulkkamäessä ja muuten talvesta nauttiessa, jolloin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Tässä kuitenkin vielä pala meidän kotia.

Minulla on tapana laittaa kuuseen pieniä asukkaita, osa ihan rungon lähelle, niin ettei kaikkia heti huomaakaan. Tänä vuonna siellä on tonttuja, muutama pöllö, enkeleitä ja hiiriä. Kuusi laitettiin itsenäisyyspäivänä ja suomenliput tuntuvatkin entistä tärkeämmiltä tänä vuonna.

Keittiössä meillä on aiemmin tehty kattokranssi, jossa on kynttilät. (Kattokranssi ja paperitähdet) Tänä vuonna uutena juttuna kieputin vihreää punosta verhotankoon, tästä tuli aika kiva, pieni vehreä piristys. Joulukalenterit on pöydän päässä, pienimmän kalenterissa ei luukkuja enää riitäkään ihan aattoon asti..

Olohuoneen verhotangossakin on samaa sammanlenvihreää punosta, vähän reilummilla lenkeillä. Punos myös korttinauhan kanssa ovensuussa. Meillä oli jo punasävyiset tekstiilit, mutta ne tuntui liian, noh, punaiselta. Vaihdoin vihreän sävyisiin, perus musta-valko-harmaiden lisäksi, ja olen tykännyt paljon enemmän. Kotona näkyy joulu, mutta tunnelma on raikkaampi ja hillitympi.

Joulukuusessa on väreinä vihreää, sinistä ja valkoista. Koristeet on erilaisia palloja, lumihiutaleita, suomenlippuja ja pieniä eläimiä. Punaista mukaan tuo pienet tontut. Kynttilät on johdottomat, joita on myös kattokranssissa. Tänä vuonna en ole ripotellut tonttuja sinne tänne, vaan laittanut jouluporukan kuusen viereen. Toki pari tonttua on verhon takana kurkkimassa ikkunasta ulospäin.

Joulua olen fiilistellyt ja vähän itkenytkin; kävin kauneimmissa joululauluissa ja kun kirkon rauhassa lukee laulujen sanoja, ne tuntuvat aina erilailla merkityksellisiltä, samaistun eri lauluihin tai yksittäisiin lauseisiinkin. Lauluihin mennessä en sitä koskaan muista, mutta liikutun joka kerta. Kyyneleet jäi kirkkoon ja tunnin rauhoittuminen joulun tohinoiden keskellä teki hyvää, levollisena kohti joulua.

Tämän kirjoituksen myötä toivotan hyvää joulunaikaa jokaiselle, lämpöä sydämeen!