Joulutalon suunnittelua

Olen niin ihastunut tuohon vanhaan Erik Forsmanin joulukuvaan, että päätän tehdä talon julistetta mukaillen. Aion poimia teemoja ja yksityiskohtia, tavoitella tunnelmaa, mutta ihan samalta ei tarvitse näyttää. Aion käyttää vanhoja kalusteita ja askarrella uusia, kierrättää materiaaleja ja ostaa ehkä jotain uutenakin.

Vaikka Lundbyn nukkekoti on käyttämättömänä tallessa, jätän sen vielä odottamaan. Meillä on rajalliset säilytystilat, joten päätän tehdä joulutalon pahvilaatikkoon. Että joulun jälkeen voin käytännöllisesti vain laittaa kannen kiinni ja nostaa laatikon hyllylle odottamaan seuraavaa vuotta.

Kotoa löytyy tyhjillään vanha Ikean kannellinen laatikko, joka on sopivan suorakulmio eikä ole liian syvä. Näitä on kaksi, joten tarvittaessa voin hyödyntää toisenkin.

Testaan puukalusteita laatikkoon. Koko on hieman nafti, mutta en halua suurempaa laatikkoa. Saadakseni lisää tilaa laajennan ehkä lattiaa etualalle taitettavalla lisäosalla, tai ehkä teen toisen kerroksen.

Hmm, jään miettimään itse taloa, ajatukset karkailee jo yksityiskohtiin.

4 Replies to “Joulutalon suunnittelua”

  1. Hyvältä näyttää jo nyt. Meillä ei säilyisi koskemattomana sekunttiakaan, meidän neiti sisustaisi oman mielen mukaan ja se kun ei aina ole ihan mitä itse on ajatellut 😊

Comments are closed.