Pääsiäisasetelma lyhdyssä

Pääsiäinen lähestyy ja pääsee laittamaan kevättä esille, ihanaa! Aloitin tekemällä lyhtyyn pääsiäisasetelman, tästä on tullut jo monivuotinen perinne. Vietiin lyhty parvekkeelle, kevättä ja aurinkoa vastaanottamaan.

Ison mustan puulyhdyn sisällä on pikkunarsisseja, kana ja kaksi tipua. Lisäksi oksa, jossa on muutama iso höyhen. Kana ja tiput ovat ihan erisarjaa, mutta keraamisina sopivat hyvin ulos. Asetelma teko muuten piti aloittaa lyhdyn ja lasien pesulla, olivat talven jäljiltä yllättävänkin likaiset ja nokiset.

Kotiin sisällepäin kurkkii kana ja keltainen tipu.
Pihallepäin piipittää tipu.

Etelässäkin on vielä lunta. Näihin aikoihin on usein nurmikko näkynyt, viime vuonna vihersi jo. Vaikka etenkin yöt on vielä kylmiä, niin lyhdyn sisällä suojassa kukat säilyy paremmin ja tarvittaessa lyhdyn voi nostaa yöksi sisään. Seuraaviksi öiksi onkin luvattu enemmän kuin muutama aste pakkasta, mutta päivisin lyhty kevään väreineen saa loistaa parvekkeella.