Jouluikkuna

Kevään nalle on joulun tonttu. Keväällä korona-arkea piristi nallet, joita olikin tosi mukava etsiä ja löytää ikkunoista. Nyt joulun lähestyessä ja rajoitusten kiristyessä samalla ajatuksella on alkanut kulkea tontut ja jouluikkunat. Ilolla osallistutaan liikkeeseen!

Koristelimme yhden kadunpuoleisen ikkunan jouluiseksi. Ikkunaan on myös tulossa tonttu, kunhan saan sen kiinni. Näin sen kyllä, mutta vikkelät oli askeleet ja punainen lakki vilahti, kun tonttu karkuun livahti.

Piimää ei ollut, mutta maustamatonta jugurttia löytyi, joten töpöteltiin pesusienellä jugurttihanki ikkunaan. Annan tekeytyä yön yli ja parantelen sitten tarvittavista kohdista. Jugurttia en ole ennen käyttänyt, toivottavasti on yhtä sopivaa kuin piimä.

Koristeeksi laitoin vihreän filigraanikuusen, johon ripustin värikkäitä minipalloja. Ympärillä sataa toivelunta. Lumihiutaleet, kideketjut ja kuusi on Weisteen tuotantoa ja olleet meillä kauan, pääsivät nyt hyvään käyttöön.

Lisäsin valot ikkunanpuitteisiin. Kiinnitin tyylikkäästi jesarilla, pysyy paremmin aloillaan. Teippiin ei onneksi kiinnitä huomiota, kun kaihtimet on paikoillaan.

Odotan innolla tonttubongausta, kuinka monta löytyykään!
Tosin ensin täytyy napata kiinni se oma karkulainen…