Valopilkkuja pimeyteen

Päivien yhä lyhentyessä pimeys syvenee, eikä valaisevaa lunta ole tullut. Kausivalot on elonmerkkejä pimeässä, itseä ja muita ilahduttamassa. Parvekkeella valot on olleet jo pidempään ja nyt sisälläkin loistavat tähdet ja kyntteliköt.

Keittiön ikkunalaudalla on suora kynttelikkö, jonka edestä löytyy myös ensimmäinen tonttu. Ihan pieni, touhuja seurailemassa.

Ruokailuhuoneen ikkunalla on valkoinen tähti ja ulkona, pihan pimeydessä loistaa parvekkeen valot.

Ruokailuhuoneen tähti on Clas Ohlsonilta. Olin etsinyt kauan sopivaa paperitähteä ja viimein löysin mieleisen. Tähdessä on reikäkoristelu; palloja, tähtiä ja pientä kuviopistoa.

Olohuoneen isolla ikkunalla on suurin tähti. Olen ostanut sen yli kymmenen vuotta sitten, enkä ole sen jälkeen samanlaisiin törmännyt. Tämä on ehdoton suosikkini ja aina mielessä, kun olen etsinyt tähtiä muihin huoneisiin.

Tähti on vahvaa kartonkia, jonka sisäpuolella on silkkipaperia. Pinnalle on tehty valkoisella, kiiltävällä langalla koristeommelta. Valo kuultaa pehmeästi läpi ja tähti on kaunis valoisallakin.

Parvekkeen lyhdyssä tuikkii kynttilä ja tähti loistaa ikkunassa. Kurkistus sisään vie arkeen, sinne missä pöydät siivotaan kun keretään ja talouspaperirulla toimittaa servetin tehtäviä. Tavalliseen Kotiin.