Tonttujen postitoimisto

Postihommat on tonttujen tärkeitä puuhia ja sitä varten tarvitaan työpöytä. Tein joulutaloon tonttujen toimiston, jonka kautta kulkee paketit, kortit ja joulun pienet salaisuudet.

Taitettavat postikortit tilasin Minimaailmasta. Kuvat on vanhanaikaisia, tunnelmallisia joulukuvia, toistaiseksi ilman tekstejä.

Kortit sujahtavat postilaatikkoon. Puinen laatikko on tonttuovipaketista, jonka löysin kesällä poistokorissa. Laatikko oli maalaamaton, tein siitä perinteisen punavalkoisen.

Pöydällä on pieni laatikko kirjeitä ja kortteja. Itse laatikko on tehty tulitikkurasiaa pienentämällä. Korttien kuvat on myös Minimaailman tilauksesta. Liimasin kuvat vahvemmalle pahville ja leikkasin korteiksi. Kirjeet on taiteltu ruskeasta paperipussista ja suljettu kultaisella tarralla. Monta saajaa on jo, mitähän kuorista löytyy? Se jääköön salaisuudeksi.

Tontut on aina tilanteen tasalla, joten talosta löytyy jokapäivän lehti, Suomen Julkisia Sanomia. Olen leikannut tekstit paperipusseista, joiden kuosina on vanhoja sanomalehtijuttuja. Pöydän kulmalla on kullertavaksi maalattu postitorvi Sinellin pikkutavarasetistä.

Lähteviä paketteja, sisällä vähintään joulumieltä. Ehkä yksi sinullekin?

Lahjapaperirullat on tehty erilaisista paperisuikaleista, jotka on rullattu tikun ympärille ja kiinnitetty kirkkaalla teipillä. Aiemmilta vuosilta sattui olemaan tallessa pala pienikuosista joulupaperia, josta löytyikin monta erilaista kuvaa käytettäväksi.

Itse lipasto on Sinellistä ostettu puinen hylly, jonka maalasin joulunvihreäksi. Lipaston laatikko on tehty tikkurasiasta ja maalattu ruskeaksi.

Laatikon sisältä löytyy tontun tärkeät tarpeet, eli kynät ja muistivihko. Värikynät syntyi katkaisemalla hammastikut puoliksi ja värittämällä päät tusseilla. Muistiossa on tilaa tonttujen tarkoille huomioille.

Joulutalossa kello raksuttaa seinällä ja päivät vaihtuu kohti joulua. Parhaat hetket on käsillä; touhua, tohinaa ja joulun odotusta. Tontuilla riittää puuhaa.

2 Replies to “Tonttujen postitoimisto”

  1. Ihan upposin tarkkaan katseleen pikkuruisia joulujuttuja, voi miten pientä korttia, pakettia, postilaatikkoa,… Ihan Joulumieli tulee ihan väkisin!

Comments are closed.