Joulutalon rakenne valmistuu

Talon malli on ollut hautumassa ajatuksissani, mietintämyssyssä, samalla kun olen tehnyt joitain pikkuaskarteluja. Olen mallaillut esimerkkikalusteita laatikkoon ja yksikerroksisena talo menee ihan liian ahtaaksi, joten päätän tehdä kaksi kerrosta. Alakertaan tulee tupakeittiö ja yläkertaan kammari, rauhallisempi nukkumatila.

Lattialla on testissä puukuosinen DC-fix ja seinillä vihreät pahvit. Jatkan ainakin tapetin etsintää.

Koska talon on yhä tarkoitus mahtua purettuna yhteen laatikkoon, täytyy yläkertaa pienentää sen verran, että laatikot menevät sisäkkäin. Teen apuviivoja ja mittauksia ennenkuin pienennän syvyyttä, korkeutta ja leveyttä.

Leikatessa ja kasatessa saan idean, että tekisinkin alakerran takaseinään katonrajaan hyllyn. Sinne saisin hyvin esille tulitikkurasioista tehtävät lahjat. Joten muokkaan yläkerran katon kaatoa vielä pari kertaa uudelleen sopivan kokoiseksi, että hylly mahtuu jäämään alle. Rakennustekniikkana siis tarkan mittailun sijaan leikkaa-testaa-teippaa, mutta valmista tuli!

Valmis kaksikerroksinen pohjarakenne
Yläkerran pienennys ja katon kaatokulma,
pakattuna alakertaan.

Sitten vaan sisäpintojen kimppuun, etsimään sopivia värejä seinille ja lattiaan. Forsmanin Joulukuvan mukaisesti vihreää ja ruskeaa, vai sittenkin jotain muuta, hmm.. Laatikon ulkopuolen jätän ajatuksiin taustalle, tekisinkö siitä ihan talon vai vaikka lahjapaketin.

2 Replies to “Joulutalon rakenne valmistuu”

  1. Hei Heidi! Onpa mielenkiintoista seurata Joulutalon etenemistä…. Tuleeko sille nimi vai onko Joulutalo nimi…Mukavaa askartelua Joulua odotellessa.

    1. Hei! Ajattelin kutsua ihan joulutaloksi vaan, mutta voisihan sille keksiä nimenkin. Hauska idea!

Comments are closed.