Wanhan Villan joulupallot

Kävin Weisteen Wanhassa Villassa toisen kerran. Päivä alkoi hämärtyä, valotkin loistivat lämpimämmin ja sisällä soi hiljalleen joululaulut, tykkäsin. Tiesin suunnilleen mitä haen, mutta silti meni tunti katsellessa ja fiilistellessä eri tunnelmia.

Weisteen Helsingin tehtaalla valmistetaan koristepunoksia, havuköynnöksiä ja pöytäkuusia. Weiste on tehnyt omana tuotantona myös joulupalloja Hangossa, mutta näiden pallojen valmistus on lopetettu. Juuri nämä pallot ovat kuitenkin omia suosikkejani. Joulupallot ovat kestäviä ja särkymättömyytensä ansiosta turvallisia myös kodeissa, joissa lasipallot kuusessa voivat olla riski. Kodeissa joissa on lapsia, eläimiä tai muuten vaan sellaisia jouluja tai pikkujouluja jolloin kuusi saattaa kupsahtaa tai käsi ei ole enää niin vakaa.

Wanhassa Villassa on vielä myytävänä viimeisiä eriä näitä oman tehtaan palloja eri kokoisina ja värisinä. Joulupallot ovat kevyitä ja nupit on jämäkät. Vielä näitä saa ennenkuin jäävät historiaan!

Itse käytän kuusessa särkymättömiä palloja ja Weisteen pallobaarikin on tuttu. Tällä kertaa koriini päätyi kuitenkin tällainen yhdistelmä lasipalloja, ensimmäistä kertaa. Ihastuin väreihin jo viimeksi ja ajattelin, että laitan nämä lasimaljaan koristeeksi. Kuuseen ostin uuden latvatähden.
Pihapöydän on valloittanut hiiret, istuvat kranssin sylissä ja lyhdyn sisällä katselemassa kulkijoita. Varvut on kiva viherlisä asetelmaan ja vanha lyhtykin näyttää juuri oikealta tähän tarkoitukseen.
Wanhan Villan valot loistaa päivän hämärtyessä. Taustalla Helsingin tehdas, jossa punoksiakin tehdään.

Weiste Wanha Villa on auki