Neljä kuukautta jouluun

Kaikkien aikojen joulu postasi Instagramissa, että on tasan neljä kuukautta jouluun, mites joululahjat. Mitä ihmettä, tämmöinen jouluttajan tärkeä päiväkö meinasi mennä ohi! Olen tosin enemmän aloitellut sata yötä jouluun -päivänä, mutta mikä jottei jo nyt elokuussakin, laskurin näyttäessä 122 yötä jouluun.

Lienee sattumaa, mutta viime päivinä joulu on ollut ajatuksissa ja tein maanantaina riisipuuroakin ruuaksi, ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Kuumassa säässä ei tosin maistunut ihan niin hyvältä kuin talven viileydessä, mutta kyllä sieltä kanelin seasta pieni pilkahdus joulun tunnelmaa välittyi.

Tänään kävin pellolla ihailemassa auringonkukkia. Otin muutaman mukaan, ovat nupullaan niin avautuvat vasta huomenna ja kestävät kotona pidempään. Kukat pääsivät parvekkeelle krysanteemin viereen loistamaan syksyn väreissä.

Kun tänään katsoin Kaikkien aikojen joulun instaa, oli mites joululahjat -kysymykseen suurin osa eli 59% vastannut Alan pikkuhiljaa ideoida. Seuraavaksi eniten vastasi Apua, ei vielä! Mutta löytyi pieni joukko niitäkin, kenen kaapista löytyy jo monta. Itse kuulun enemmistöön, alan pikkuhiljaa ideoimaan. Mutta lahjoja tärkeämpää minulle on odotus, tunnelman luominen kotiin ja fiilistely, pienten hyvänmielen joulujuttujen ja ilahduttamisen suunnittelu. Niitä olenkin alkanut miettimään ja etsimään askarteluideoita syksyyn.

Sitä ennen lyhtyjä ja elokuun pimeiden iltojen tunnelmaa.
Auringonkukkien avautumista odotellessa.