Jouluinen Porvoo

Kävimme viikonloppuna Porvoossa, fiilistelemässä vanhan kaupungin ihanaa joulutunnelmaa.

Talojen ikkunoissa loisti tähtiä ja kynttilöitä, siellä täällä lyhtyjä ja valoköynnöksiä. Muutaman tunnin aikana päivä kääntyi iltaan ja valot pääsivät oikeuksiinsa.

Vanha kaupunki on niin kaunis, että aika menisi ihan vain kulkiessa pikkukaduilla ja katsellessa erivärisiä taloja. Alueella on kahviloiden lisäksi paljon kivoja pieniä myymälöitä, kodin tavaroita ja sisustusta, lahjatavaroita, suklaata, kahvia ja teetä, kukkia ja taidetta.

Joulutaloani ajatellen kävin Riimikossa, jossa on leluja ja erityisesti nukkekodin tavaroita. Löysin taloon ihanat mukit ja vanhanaikaisen näköiset lautaset. Reetan Ruudusta taas löysin paperisen joulujulisteen, joita olinkin katsellut jo etukäteen.

Ilta tulee niin aikaisin, että lähtiessä oli jo ihan pimeää. Valot heijastuivat vedestä, jossa kellui jäälauttoja. Talvi tulee eteläänkiin.

One Reply to “Jouluinen Porvoo”

Comments are closed.