DIY setti tonttunauha

Søstrene Grenestä ostamistani DIY seteistä askartelin valmiiksi tonttunauhan, jossa seitsemän eriväristä huopatonttua roikkuu narussa.

Pienten tonttujen nilkat paistaa siihen malliin, että itsetehdyltä näyttää, eikö vaan!

DIY setissä on mukana ohjeet ja tarvikkeet. Lisäksi tarvittiin neula, liimaa, saksia ja itse tarvitsin myös pyykkipoikia. Tarvikkeita oli riittävästi mutta naftisti. Esim. kultaista piipunrassia leikkasin viivottimella mitatusti oikeita pituuksia, mutta rassi loppui kesken ja viimeiseen tonttuun sovelsin lyhyen pätkän riittämään.

Liimauksiin käytin tavallista askarteluliimaa, jonka kanssa pyykkipojat tuli tarpeeseen kuivumisvaiheessa.
Ohjeen mukainen mitta piipunrassia jättää tontulle kultaisen kaulan ja nilkat. Jos haluaisi ulkomuodon juuri kuten paketin kuvassa on, kannattaisi testata ja leikata sopivampi, noin sentin ohjetta lyhyempi pätkä. Tällöin rassi riittäisikin paremmin.

Hatun pää solmittiin langalla, jonka hännillä sidoin tontut hamppunaruun kiinni. Ohjeen mukaan naru laitetaan hatusta läpi, mutta minusta naru näytti liian paksulta siihen. Nyt tontut roikkuvat vapaammin, jolloin narun voi ripustaa monipuolisemmin eikä tontut jää jumittamaan tiettyyn asentoon.

Tonttunauhan voisi laittaa vaikka ovenpieleen roikkumaan.

Aiemmin tein DIY seteistä huopakuuset (DIY setti huopakuuset), jotka olivat näistä kahdesta nopeammat ja helpommat tehdä. Mutta molemmat yhtä kivoja koristeita ja viihdyttävää joulupuuhastelua pimeisiin iltoihin.