Joulutalon kuvavertailu

Joulutalon alkukipinä syttyi kun kävin läpi lapsuuteni tavaroita. Halusin tuoda askartelun takaisin elämääni ja vanhojen nukkekodin kalusteiden myötä sain idean joulutalosta (Idea joulutalosta). Itse askartelua pohdin myöhemmin erikseen, tällä kertaa katsotaan mitä tuli tehtyä.

Halusin mukailla joulutalossa yllä olevaa Erik Forsmanin suosikkikuvaani, poimia yksityiskohtia ja tavoitella kuvan tunnelmaa (Joulutalon suunnittelua). Kuinka sitten kävikään? Alla kuvavertailu toteutetuista kohdista.

Keittiöön laitoin avotulen sijaan puuhellan. Katosta löytyy varrasleivät, vähän kypsempiä kuin Forsmanin kuvassa. Ruskea hylly, jonka päällä punainen kynttelikkö. Tuoli, kissa ja maitolautanen. Räsymatto.

Pienet, siniseksi maalatut tikkaat oli yksi ensimmäisistä ostoksista taloa varten (Tilaus Minimaailma). Tonttu keikkumassa päällä. Taustalla joulukuusi, jossa kultainen tähti. Ikkuna kuusen takana. Räsymatot.

Pirtinpöytä ja kattilallinen puuroa. Kuvassa taustalla sininen kaappikello, jonka toteutin seinäkellona, väri sattui olemaan ruskea. Ehkäpä ensi jouluksi askartelen sinisen.

Sininen iso sänky, tässä ihan tavoittelin kuvaa, mutta muokkasin sopivammaksi toteuttaa ja lisäsin kerroksen. Räsymatto täälläkin lattiassa.

Kuvan reunassa on vielä pino lahjapaketteja. Lapsena arvuuttelin näiden sisältöä, tällä kertaa ei tarvitse arvailla. Teille se selviää ensi viikolla 🙂

Kuvan kohteiden lisäksi tein taloon postituspisteen ja kammarin. Kaikenkaikkiaan tavoittelin talossa kuvan hyvää tunnelmaa, ja omasta mielestäni olen siinä aika hyvin onnistunut. Joulutalossa on iloinen ja touhukas tunnelma, toivottavasti se välittyy sellaisena myös muille.