Matot lattiaan ja lahjat pakettiin

Joulutalon viimeiset askartelut on tehty. Tikapuut ja matot on valmiit ja lahjat paketoitu. Kuusikin alkaa olla koristeltu. Tässä vielä näitä viimeisiä puuhia ja lopuksi kurkistus taloon. Tämän jälkeen talo on valmiina jouluun <3

Matot on tehty joulukuvaa silmällä pitäen. Yläkerran kammariin kaksi lyhyempää, alakerran tupaan pitkä ja hellan eteen lyhyt.

Pysyin tutussa materiaalissa ja tein matot kartongista. Leikkasin sopivan värisiä suikaleita ja liimasin ne pahville.

Joulukuvassa on paketteja pinossa ja toki tähänkin taloon lahjoja tulee. Tein paketit tulitikkurasioista (Yllätys! Näistä voikin tehdä vaikka mitä), niin ne on helppo avata ja sulkea. Koristelussa on käytetty paperipussia, koristepaperia, joulukorttipaketin esittelykuvia, seinäkalenterin kuvia, tarroja, tussia jne. Sisältönä on vanhaa ja uutta, itsetehtyä ja ostettua.

Tikapuut tein pajunoksista. Liimasin askelmat ensin paikoilleen ja sidoin vasta sitten narulla. Solmuihinkin liimaa, että kestää ravaamista.

Joulukuusenkoristeeksi tulee lippuköynnös. Liput on Minimaailman leikkelypaperista (Tilaus Minimaailma). Tosi pieniä, liimasin lippuja pinsettien ja hammastikun avulla karhunlankaan.

Ja näin koko syksyn kestäneet askartelut alkavat olla valmiina, pahvilaatikosta on syntynyt joulutalo. Seuraavassa talojulkaisussa pääsenkin esittelemään koko joulutalon, mahdollisimman pian. Lopuksi vielä muutama kurkistus sisään.

Touhukas tonttu tuli juuri sisään. Lattialla on uusi matto ja tikkaat vie yläkertaan.
Lahjat on pinossa keittiön kulmassa. Avataan vasta lähempänä joulua, ellei joku käy kurkkaamassa salaa.

2 Replies to “Matot lattiaan ja lahjat pakettiin”

  1. Mahtava Joulutalo! Miten paljon työtä siinä on ollut.. On varmaan ajatuksetkin siirtyneet Jouluun.

    1. Paljon työtä, mutta se ei haittaa silloin kun tykkää siitä mitä tekee 🙂

Comments are closed.