Joulutalosta laatikko

Laatikosta joulutalo ja joulutalosta laatikko. Pohdin aiemmin mitä tekisin joulutalon ulkokuorelle. Tekisinkö perinteisesti talon vai jonkun muun, kuten lahjan tai matkalaukun. Etsin sopivaa kuosia pintaan ja kun huomasin Suomalaisessa Kirjakaupassa ihanan, vanhanaikaisen lahjapaperin, asia oli sillä ratkennut – teen joulupallolaatikon!

Joulupallolaatikko kätkee sisälleen joulutalon. Muki tuo mittakaavaa.

Ennen päällystämistä vahvistin pahvilaatikkoa ja tasoitin yläkerran päädyn. Olin suunnitellut tekeväni lisäosan alakerran eteen ja päätin hyödyntää tähän kantta. Näin kansi myös kulkee koko ajan talon mukana, eikä ole erikseen säilytettävänä. Avatessa talo pinotaan kannen päälle. Tyhjä kohta täytetään lisäosalla, jonka toisella puolella on lattiaa ja toisella osittain ulkotilaa. Ulkoalueen teen myöhemmin, kun löydän soveltuvan kuosin.

Päällystin laatikon ja kannen joulupaperilla niin, että aukiollessaan pallot ovat oikeinpäin. Reunoihin laitoin tueksi suikaleet lattian dc-fixiä. Talo kasautuu siististi laatikon sisään.

Tein taloon myös ikkunat. Pahvipokat ostin Prismasta. Sieltä myös lopulta löysin nämä ihanat postikortit, joista leikkasin maisemat ikkunoihin. Oli yllättävän vaikea löytää sopivan avaraa taivasta ilman tekstejä.

Yläkerran kattoikkunoista voi ihailla kuuta ja revontulten tanssia taivaalla. Alakerrassa tähtitaivas on sininen, hevoskyyti vie kirkkoa kohti. Keittiön sivuikkunasta näkyy, kuinka tonttu, koira ja kissa ovat lähdössä jonnekin. Kissa vielä kurkistaa taaksepäin, katsoo suoraan ikkunaan.

Talon puitteet on valmiit ulkoa ja sisältä ja loppusiivous tehty. Aika muuttaa tavarat sisään! Keittiö odottaakin jo paikalleen pääsyä ja viimeistelyä, varrasleivät on paistumassa.