Joulukalenterit valmiina

Kalenterit on valmiina, yöksi yö enää ja aamulla avataan. Toisessa on herkut ja toisessa kuvat, lisäksi ostimme partiolaisten joulukalenterin.

Meillä on kaksi samaa kalenteria vuodesta toiseen, aika ennalta arvattavaa, eikö. Mutta silti jaksaa yllättää 🙂

Ompelin muutama vuosi sitten kalenterin, 24 jouluista pussia narussa. Joka vuosi täytän kalenterin pienillä herkuilla, joita löytyy jokaiselle yksi.

Tänä vuonna kalenterista löytyy lapsen herkkuja Dumleja ja Fazerin mandariini-inkivääri-suklaata. Osassa on pieniä hedelmäkarkkipussukoita, jokaisessa muutama karkki.

Kalenteri ripustetaan paikalleen olohuoneen ovenpieleen. Ovensuun yläreunassa on helminauha, johon laitetaan joulukortit. Yhden ihanan ostin ihan itselleni, kuvasta tulee mieleen lapsuus; lunta, potkuri ja keltainen kirkko.

Ja sitten kuvat. Ostin kerran tämän saksalaisen joulukalenterin ja ihastun ikihyviksi. Coppenrath ”Im Weihnachtshaus”. Talo avautuu, etuosa jatkuu sisällä; esimerkiksi tyttö on sisälläkin ikkunassa ja kuusi parvekkeen ovella.

Talon sisältä löytyy luukut, jotka kaikki jatkavat kuvaa. Luukuista löytyy monta ihastuttavaa ja nokkelaa yksityiskohtaa, talon tarinat heräävät henkiin.

Olen ostanut myös muita Coppenrath kalentereita, mutta mikään ei ole vetänyt vertoja tälle ensimmäiselle. Olemme lukeneet tätä myös muulloin kuin jouluna, etenkin kun lapsella oli luukkujen availu-vaihe. Päällystin kalenterin kontaktimuovilla, että se säilyisi mahdollisimman pitkään.

Huomenna avataan ensimmäiset luukut. Joulua kohti, parhaat ajat <3