Kerrossängyn valmistus

Joulukuvassa on ihanan suojaisa sänky, josta tonttu kurkkii. Tämä on yksi olennaisista kohdista kuvassa ja haluan tehdä sellaisen joulutaloonkin. Valmiita pohjia ei ole, joten alan rakentamaan sänkyä pahvilaatikoista, mistäpä muustakaan. Tein sängystä omanlaisen, mutta kuvaa mukaillen. Ja itse kun tekee niin tulee just sellainen kuin tulee.

Joulukuva ja valmis sänky

Alkuperäisestä poiketen tein kerrossängyn. Rakensin sänkyä pikkumaitojen pahvilavasta, koska pahvi on ohutta mutta vahvaa, ja lavassa on valmiiksi kestävät nurkat. Hyödynsin kaikki kulmarakenteet ja leikkasin ne sopiviksi rungon kappaleiksi. Molempiin kerroksiin neljä nurkkaa eli yksi lava per sänky. Lisäsin pohjalevyt ja muotoilin seinäkappaleet.

Joulukuvan sängyssä alaosa on korkea. En ole varma onko siellä laatikoita, mutta tähän kerrossänkyyn tein niitä tulitikkurasioista.

Maalasin sängyn osat ja liimasin ne yhteen. Alalaatikoihin koitin ensin keltaista, mutta vaihdoin sen vaaleanvihreään. Reunakuvissa on tarkoitus olla hevonen.. Ite tein ja säästin -tyyppinen tulos 😀 Tarvitsen myös vielä pienemmän pensselin.

Pohjaan kiinnitin jalat puuhelmistä. Reilusti liimaa ja puutikut tueksi.

Maalasin sänkyyn yksityiskohtia ja liimasin punavalkoisen narun kerrosten saumaan. Lopuksi tietenkin petivaatteet. Leikkasin pahvista patjat, joiden päälle liimasin valkoisen kankaan lakanaksi. Peitot ja tyynyt ompelin sinisestä joulukankaasta. Tyynyjen sisälle laitoin hieman pehmikettä.

Sänky on valmis ja tontut voi oikaista alas lepäämään. Ylhäällä jaksetaan vielä pomppia.

Sänky paikallaan yläkerran kammarissa. Päätyseinän tapetti jäi kummittelemaan, joten leikkasin vihreän vaihtotapetin. Helppo lisätä sinitarralla kun iskee vaihtelunhalu 🙂

Nyt yläkerran kalusteet on valmiina. Seuraavaksi siirryn alakerran huonekalujen pariin, keittiöön ja postituspisteelle.

2 Replies to “Kerrossängyn valmistus”

  1. Mahtava sänky!!! Olet ollu ahkerana… Ei harmahtava tapetti häirinnyt silmää. Ei tontuilla aina ole uusia tapetteja vaikka sänky tuleekin uutena… Mutta vaihtotapetti? Nykyajan mahdollisuuksia… Terävä oivallus.. Milloinhan talon näkee livenä…

    1. Kiitos! Olikin paljon kivaa puuhastelua. Vaihtotapetti voisi olla hyvä oikeassakin kodissa, kukahan ottaisi kopin ideasta 😀

Comments are closed.